L’Escafandre

L’Escafandre és un projecte centrat en la divulgació de lectures de crítica social a través de la distribució no comercial de llibres i altres materials escrits de reflexió, anàlisis i temàtica llibertària en general, l’organització de presentacions de llibres o documentals amb els seus autors o autores i la participació en l’assemblea de la Mostra del Llibre Anarquista de Castelló.

Els beneficis que s’obtenen de la distribució i de les activitats que realitzem junt a les presentacions de llibres es destinen a cobrir les despeses de les presentacions, l’ampliació del catàleg i, puntualment, donar suport econòmic a l’edició de projectes. També fem donacions de material per a sortejos que organitzen col·lectius locals amb l’objectiu de finançar la seua activitat o fer front a casos repressius.

Al llarg dels quatre anys de vida del projecte hem participat en la coedició del llibre «Un resquicio para leventarse. Histroria subjetiva del APRE.» de Javier Ávila Navas i del Tremenda Fem CDZine Vol. 1 del Tremenda Fem Fest i hem donat a suport a la campanya de crowfunding del projecte documental «COPEL: una historia de dignidad y rebeldía.».

El principal motiu que ens porta a realitzar la nostra activitat principalment al voltant dels llibres és perquè veiem en ells vehicles per a la transmissió d’experiències de lluita del passat que ens ajuden a afrontar el present, eines per entendre allò que ens envolta i a nosaltres mateixos i excuses per debatre i crear coneixement de forma col·lectiva.

Submergeix-te en la lectura crítica!

Web: http://escafandre.org/